första veckan på resten av ditt liv

Heeeeeelt ok måndag när man har sin första föreläsning/introduktion till branchorganisation och halva tiden diskuterar spotify och andra halvan festivaler.

Vi fick en massa info om hur dessa tre år ska gå till, att de gärna ser att man pluggar utomlands tredje året, kanske i Kalifornien, kanske i New York, kanske i Australien? bara att välja och vraka! Andra året ska vi hålla i Rookiefestivalen i Hultsfred som hålls på Rock City i Konserthallen. http://rookiefestivalen.se som då årets tvåor håller i snart.

Heltidstudier. 40 timmar i veckan. Som ett jobb alltså, men dags att träna hårt på stjärtintelligensen. Jag har aldrig varit dålig på att sätta mej ner med läxor, men däremot att sitta kvar... Ska iväg och köpa min kurslitteratur av en tvåa strax, så har man det fixat för första halvåret.

Nollnigen (: Vi är en klass på låt oss säga 31 tjejor och 4 killar? Något sånt. Girl Power. Spännande. Igår gick vi stadsvandring för att få lite känn på Hultsfred, tror jag gick sammanlagt mer än en mil. Hultsfred är stort med litet skulle jag säga. Tvåorna körde lite med oss med kommandon som hade med http://www.youtube.com/watch?v=KVTcfjnDTnw , http://www.youtube.com/watch?v=bzUiA9tjn6E och http://www.youtube.com/watch?v=UnsAW1iXIq8&feature=related att göra. Sen var det grillparty men då var ju sista tåget hem tvunget att gå såklart. Hittade en pendelkompis som bor i Nybro så nu blir väl tågresorna lite roligare (: Idag ska vi försöka se söta ut så vi får sova på någons soffa där uppe alternativt gatan..

Nu: Systemet!

välkommen


nervös

Kan inte komma ihåg när jag sist var såhär nervös? Kan det ha varit på tåget mot Emmaboda förra året i september? Säkerligen. Men nu så sitter jag här och kan inte riktigt tänka klart. Har nog inte fattat helt att jag faktiskt bor här i Kalmar och ska till Hultsfred imorgon och starta min utbildning. Det känns lite overkligt på något sätt. Försöker dämpa min nervositet med att sitta här nyduschad med blåbärsté och försöka skriva av mej.

Händelserik helg. Är helt slut nu så ska bli skönt att få krypa ner i sängen och ännu skönare att tänka på att jag får sova på tåget 1 ½ timme till imorgonbitti. Igår åkte vi tåg i 3 ½ timme från Emmaboda till Kalmar, från Kalmar till Hultsfred och från Hultsfred till Kalmar. På denna resa lärde vi oss att Hultsfred är en lång lång väg med industrier och mackar vid sidan av som tar en halvtimme att gå. En sån varm dag som igår var detta inte speciellt kul. I slutet av denna väg låg Rock City, min nya skola. Så nu hade vi sett den, bara att traska tillbaka den långa vägen så man hinner med tåget hem och stoppa i sig en sibyllahamburgare med för långt namn på språng. Cykeln åker med mej upp imorgon! Sen gjorde vi Kalmar, jag och grabbarna grus från Emmaboda! Massor med folk ute som känt suget efter alkohol och människor. Fick väl mej en liten chock när vi gick ner till stan när vartenda ställe var fullt. Kalmar har väl inte lika stort utbud som Göteborg där det finns en krog i vartenda hörn, men de har heller inte få ställen på denna lilla stadsyta och allt var som sagt smockat. Tillslut ställde vi oss i en kö till detta ställe: http://www.vallenkalmar.com/?page=vallen. Där kan ni även se hur kul vi hade. Skämt åsido. Vi hitta ett ställe som inte var smockat, men det var nog inte riktigt i min smak, för flashigt, Fast de spelade ändå Håkan och jag fick mej en bugglektion. Dessutom fanns det tjörnfolk, världen är liten. Vart var alla tjejor? var en fråga jag ställde under kvällen. Fick dessvärre inget svar på den. Kvällen slutade med Gyrostallrik.

Det här inlägget tar oförskämt lång tid att skriva, men så är det när datorn har blivit formaterad och jag håller på att installera alla sorters program samtidigt. Man hinner passa på att fixa saker runt omkring ändå, så nu är här städat och färdigdiskat. Dessutom har jag packat en första dagen i skolan-påse i brist på en stor väska där kollegieblock och kurslitteratur får plats. Jag är redo för skolstart och nollning. Har hängt lite på Hultsfreds nollningsgrupp på facebook under kvällen och läst alla nollors tankar i skrift så är lite mindre nervös nu. Hultsfred vi ses imorgon! Natti natti.




Min nya skola, Rock City Hultsfred.

ta ingen skit!

som grynet skulle sagt.

att sakna

Att komma till en ny stad där man inte känner någon, förutom såklart syster Köhnke som jag käkade trattkantarelltoast med igår. Att komma på att man inte längre har en sambo att käka middag och kolla desperate housewives med. Att komma på att man inte bara kan ringa till en kär vän och säga hej jag kommer över en sväng. Det är ganska tufft, speciellt när jag är en sådan person som behöver vara social minst en gång om dygnet iallafall. Jag saknar er mer än ni tror, redan.

Men Kalmar har nog mycket att erbjuda när jag väl kommit in i det hela. Hultsfred likaså, måste ju hitta en soffa jag kan slagga på ;) Undrar hur många från mitt program som valt att bo i Kalmar, hade varit nice med en pluggbuddy.

Håller på med sista rycket i lägenheten nu, känns skönt att få undan alla miljoner kartonger. Imorgon kommer lönen, den efterlängtade första riktiga lönen från IKEA. Den kommer sitta fint känner jag. Ska köpa pendelkort för 770 kr så jag kan ta mej runt här i småland. Ganska överkomligt om man jämför med västtrafiks 30-dagarskort för 960? Så det blir att åka till Emmaboda imorgon och försöka delta i min hunks `hej jag ska träna fem dagar i veckan`-program. Bara att packa med löparskorna. Lite grill på det så mår man alla tiders. På lördag planerar vi en roadtrip till hultsfred för att jag ska kunna lokalisera mej lite och sen på kvällen har jag bjudit hit grabbarna grus på hej-öl.



Här bor jag.

det löser sig

Efter att ha varit utslagen större delen av igår så känns livet plötsligt mycket bättre idag. Ryggen har fått vila framför allt. Testa själv att packa hela dagen och sent in på natten innan du ska flytta och sen helt sjukt tidigt på morgonen promenera en halvtimme till bussen för att sen åka till IKEA och jobba uppack i fyra timmar och sedan åka tillbaka till lägenheten och stuva in allt i flyttkärran och sen åka 6 timmar till Kalmar och packa upp allt igen. Tur att man är liten men tuff.

Nu sitter jag här framför mitt megafönster och suger in solen. Försöker peppa mej lite med att det faktiskt ordnar sig: Timbuktu – Det löser sej. Ett underbart Kalmar-faktum är att det är ljummare kvällar här än Göteborg, win! Så dags att ta tag i staden och solen och promenera runt lite. Känns skönt att jag varit här innan så jag inte helt irrar bort mej i början. Dagens ärenden är att fixa små högtalare så man slipper vrida sig fram och tillbaka av ljudet från laptopen. Fick en hårddisk av min Köhnke i inflyttningspresent, vilket var sjukt nödvändigt för min laptop. Datorn har nog funnits i mitt liv, låt oss säga minst 4 år, och den har aldrig fått sig en rehab. Taksigt av mej tycker jag och ska nu föra över all skit på min inflyttningspresent så jag kan formatera den så den är förberedd för studentlivet. Skulle gissa på att jag har runt 500 mappar med bara foton som jag tagit så överföringen lär ta sin tid.

Syster Köhnke var här igår och sa att "det här blir väl bra", så nu har jag bestämt mej för att det blir det. Hon bor ju bara kvarteret ner här i princip så vi ska försöka dra oss till friskis och svettis gratisvecka. För så får man leva när man blir student, gratis. Både syster och bror Köhnke tittade på min handlingskorg igår och stod som frågetecken när jag köpte alla sorters nötter. Man får tydligen dra ner på lyxen nu, men jag lägger inga pengar på stora köttstycken så det går väl jämt ut? Får leva på nötter och öl tror jag.

Nu hör jag solen kalla på mej.

kalmarit

här sitter jag, mitt i kaoset.... i Kalmar! Lyssnar på Emanuel Blumes kommande skiva och blicker ut över de 10 kartonger jag har att pyssla med, men det är alltid roligare att ha flyttat än när man ska flytta. Jag har förvandlat en skabbig lägenhet till ett ställe där man trivs redan. Tackar och bockar mor och far för flytthjälpen, varsågod för roadtrippen ;)

Idag börjar insparken för Linnéuniversitetet här i Kalmar, min klass är inte bjuden. Vi är utomstånde Hultsfredsfolk. För er som inte vet så ska jag tillbringa första 1,5 åren av utbildningen i Hultsfred på Rock City. Det blir pendling 3 timmar om dagen, tur att det bara är tre dagar i veckan till en början. Ja jag känner ändå att jag vinner på att bo i Kalmar än där uppe i ingenstans de resterande lediga dagarna. Så insparken då. Vi kommer ha en egen inspark för klassen uppe i Hultsfred som börjar nästa vecka. Här i Kalmar ska jag knö mej in ändå, kolla läget lite idag.

Veckan som gick i Göteborg var stressig, konstig och helt underbar! Förstod inte riktigt hur jag skulle kunna lämna det hela, men det är bara att våga. Hejdå-ölen på Svea var den bästa kvällen på länge, tack alla som var där och förgyllde min kväll. Känns konstigt att säga hejdå till folk, vissa kanske man aldrig mer ser skymten av? När åker jag ens hem nästa gång?

Här på andra sidan Sverige har jag min vapendragare, mitt hjärta, som såklart ler över att jag flyttat 240 km närmre. Så detta ska nog gå vägen, eller hur?


För övrigt så tycker jag att kurslitteraturen känns mer än okej:


Wikström, Patrik (2009) The Music Industry.

Ehn, B. Löfgren, O (2001) Kulturanalyser.

Kulturella Perspektiv 1999:4

Lilliestam, Lars (2006) Musikliv: vad människor gör med musik – och musik gör med människor.

Mossberg, Lena (2003) Att skapa upplevelser – från OK till WOW!

Wennman, Kent & Boysen, Per (2008) Musik som levebröd.



bland flyttlådor

Här sitter jag, mitt i kaoset och lyssnar på ljuv musik aka Sigur Ros – Vid spilum endalaust för att lugna mitt hjärta och hjärna. Om en vecka bär det av, om en vecka flyttar jag till andra sidan sverige, till Kalmar. Tre år ska jag ägna åt att lära mig allt om musikbranchen och evenemangshantering. I en etta på 21,5 kvm och i en vacker stad ska magi uppstå. Wish me luck!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0