”Musikrörelsen var som en enda stor parentes där människor från de mest skilda håll samlades under ett ögonblick och lurades att tro att de hade en massa gemensamt och att de strävade åt samma håll. Så var det inte.” Lahger

Genrearbetet om proggen inlämnat! Satan va skönt. 3 moment klara.. 3 moment to go innan jul. Alltså har halva terminen redan gått. Kunde inte ana att det skulle vara såhär krävande att plugga, eller jo kanske eftersom det tog emot lite att söka i våras. Himla tur att programmet äger och att vi faktiskt får göra så intressanta gruppuppgifter och lära oss användbar och awesome information. Då står man ut med tentor. Fick dessutom tillbaka en godkänd WoW-rapport, catchiiing! :)

Två dagars ledighet har snart nått sitt slut. Välbehövda, men ändå svårt att njuta av dem eftersom man alltid känner dåligt samvete för att man inte läser någon av de sex kursböcker som ligger i hög. Men min mamma är en klok människa och säger "Det gäller att inte ha dåligt samvete för pausen för då gör den ingen nytta". Så fuck it, nu ska jag bara lägga mej i soffan här och kolla på serier. Segt med en hel vecka kvar till nästa Walking Dead.

I helgen ska jag jobba på Rookiefestivalen som legkontrollant. Ännu en erfarenhet att lägga på CVt. Ska få utbildning på torsdag. Hoppas att få kika lite smått på banden med. Sköna akter så som Kapten Röd bl.a. Lyssna här: Rookiefestivalen 2011

Snart dags att påbörja rapport nummer två om Way out West som ska inrikta sig på marknadsföring. Vi hoppas på att få åka till Sthlm inom en snar framtid och göra en intervju med vår kontaktperson. Sthlm känns allt för längesen nu.

Peace out

Vart är vi påväg?

Har haft 12 pluggdagar i rad nu, imorgon är en till sen tar jag semester...iallafall 1 dag! Är fylld till tårna med kunskap om branschen nu känns det som, ska vi lära oss något mer just nu så åker något ut. Skönt då att nästa lektion inte blir förrens om en vecka.

4 st tekniklektioner har nått sitt slut, vilket är synd då man satt facinerad under dom alla. Vart är vi påväg egentligen? Mot ett kontrollerat samhälle där alla kan ta reda på allting om alla? http://www.takethislollipop.com/.
Blir en riktig kontrast att samtidigt skriva ett arbete om proggen.. hu jeda mej. Skriver om proggens fall för tillfället, om den nu föll? Finns den kvar? Eller pånytt född? Lyssna på Emanuel Blume och Gräsrotsorkestern och gör din egen uppfattning http://www.myspace.com/emanuelblume.

Hade tenta i måndags, på organisation och ledarskap, hu jeda mej igen. Satt de fyra timmarna ut och skrev 11 sidor, så jag gjorde mitt bästa. Resultatet får man veta om någon vecka, så här osäker har man nog aldrig varit, kan gå hur som helst. Tentafest på det, som en begravningsceremoni.

Igår var jag på en konsert här i Kalmar på Söderport, boråsare Moonlit Sailor – Landvetter vann mina öron, trots att det helt igenom är instrumentalt.

Imorgonkväll bär det av till Hässleholm för ett avbrott, till min kära juridikpluggande vän. Tre rätters, vin och film står på menyn. På lördagen bär det dessutom av mot Malmö för att kolla runt för att sen sluta upp på konsert med min riddare och hans två vapendragare för att se Scraps Of Tape – The Long Silence.

På söndag och måndags ska vi skriva klart proggen, sen tar jag två dagars hel-ledighet!

seminarium-måndag

Vet inte varför jag bloggar på måndagar, har väl mest tid över då. Fast egentligen har jag inte det, har 100 sidor kvar att läsa innan tentan om en vecka. .

Lämnade in rapporten om Way out West i helgen, sjukt skönt att han det första momentet klart, men det känns ändå inte som någon milstolpe då vi har tentan nätsa vecka och veckan därpå inlämning av proggarbetet. Sen börjar allt på ny kula igen. Det slog mej att jag inte kommer vara ledig förens till sommaren, den var hård. Under julen blir det plugg till musiktentan som är den 13e januari och dessutom ska vi göra våran fältstudie om Way out West då med. Får väl vara ledig någon vecka i sommar och sen jobba resten..

Ne va negativ jag lät nu. Är stolt över min grupp som sagt, arbetet känns välgjort och presentationen blev uppskattad då vi började med låten: Pet Shop Boys – Go West (Radio Edit) och alla hade på sig wow-tröjor. Arbetet hade vi döpt till "Framtiden är här - Go Way Out West".

Imorgon ska vi ha en gammal wow-anställd som föreläser inom music & event, ska bli intressant. Får passa på att rycka tag i honom sen och se om han kan hjälpa oss vidare med Wow-studerandet.

Veckan som vart då. Varje dag har jag spenderat i Hultan förutom söndagen. Plugg, plugg och åter plugg. Vi har hittat vårat pluggcribb, cafét i Hultsfred som har sjukt goda bröd! Mycket gruppande har det varit i veckan, i fredags satt vi i 16 timmar! Vi hade ju ställt in oss på att skicka in arbetet då, vi blev klara men vågade inte skicka in det när alla var så trötta och dessutom druckit vin.

I lördags ringde IKEA Kalmar (: trevligt trevligt tycker jag. De sa att de sett min ansökan men tyvärr hade de inga lediga tjänster i huset. Dock hade de en restaurangtjänst ledig men den intervjun skulle hållas samma dag som min tenta nästa vecka, så det blir inget av det. Synd.. men jag sa till dom att det känns mycket i skolan just nu, att jag inte riktigt kommit in i det nu. De sa att de säkert får nya tjänster lediga efter jul och runt våren så det är bara att jag hör av mej då igen. "De som har jobbat på IKEA tidigare värnar vi om". Gött säger jag!

Det var komiskt att de ringde just i lördags för då skulle jag och Jenny precis dra oss till tåget till Kalmar för en tur på just IKEA. Vi mötte upp Köhnkarna i stan och traskade runt en stund och sedan bar det av mot IKEA. Kul att se ett "nytt" IKEA. Även om det ser nästan likadant ut så är det ändå skillnad från Bäckebol och Kållered. Jenny fick köpt det hon skulle köpa och även det hon slavköpte åt Ricco (; Funderade på att köpa vinlglas till grabben, för att han inga har och det går inte an i Stålis tycker vi, men det blev inte så tyvärr. Jag skulle köpa en grej, ett nytt stort vaniljljus som ska värma i höstrusket, och jag lyckades komma ut med endast det. Däremot kom Metalduden ut med en full blå IKEA-kasse. Vad hände där? Jag "råkade" pracka på honom duntäcken, viktigt om man ska ha en tjej sovandes hos sig sa jag, sen kom jag på hur sneeky jag lät och erbjöd mej att betala, men då tog han det som en man och sa att det kanske inte bara är jag som använder det där täcket.......eh tack för den underbara du!

Sen blev det god mat hos syster Köhnke och de planerades USA-resa. Sugen man blir på att följa med när de snackar om det. Om jag hade åkt till Amerika så hade jag velat se Grand Canyon, lätt!

Söndagen fick bli en slappdag och trust me, jag behövde det. Efter att ha pluggat mer än 50 timmar den veckan. Ändå så satt jag i skype-konferans med grupp Hallon i en och en halv timme innan vi skickade in arbetet. Försökte mej på att läsa nån timme med, men fick inte in så mycket så den gav jag upp och sa till mej själv att man kan inte plugga och vara bästa varje dag. Istället fixade jag och min andra hälft lax med klyftpotatis och Gino som efterätt. Whip it fick bli kvällens film, möcket bra! Ellen Page är inte dum hon.

Nu ska jag läsa tills jag somnar. Woop Woop.


tankar

Även fast jag efter fredagens slut imorgon pluggat upp till 50 timmar denna veckan och borde vara stolt över mej själv så finns det alltid saker att ha ångest över. En tenta man är rädd att inte klara, att synen inte är som den borde vara, att skolan ligger så långt bort, människor som sårat en, saker man borde göra men inte har tid till, resor man borde göra men har för dålig ekonomi.

Hade velat ta en pausvecka hos:
http://jonnajinton.se/


Men imorgon blir det vin och hallon!
Jag är stolt över min fina grupp och vårt arbete som skickas in imorgon.
Way out West ska vara stolta över oss.

måndag..igen

Nu har de kommit, glasögonen! Har haft på mej dom sen jag lämnade affären vid 18-tiden och spänningarna i huvudet har släppt och jag blir rädd när jag tar av mej dom för att man faktiskt ser större skillnad än jag trodde. Tur är väl att jag ser ut som en söt musiknerd iaf enligt någon. Nu kommer dom bli en tredjedel av mitt liv, så det är bara att vänja sig.


Idag har jag varit sämst på att plugga, fast ändå inte. Bara den känslan som infunnit sig då jag planerade att läsa fyra timmar men klarade endast av en. Det jag glömmer av att räkna in är att jag varit i Hultsfred i sex timmar och lyckats repetera de två första kapitlena och dessutom skrivit på grupparbetet med Jenny. Borde vara mer stolt över mej själv, men tänker bara på att boken måste läsas igenom. 250 sidor läst, 250 sidor kvar. Stressad över att arbetet ska in i helgen med. Vi har kommit mer än hälften, men ändå, man flummar ju ofta iväg. Våran kontaktperson har rest bort också så det försvårar det hela lite, men vi gör så gott vi kan. Luger är nog trötta på oss snart så som vi har mejlat fram och tillbaka.. som Jenny och jag sa idag "Någon säger säkert snart på deras lunch: vem är den där Jenny? har hon mejlat alla eller?"

Ska tillbringa hela veckan upp i Hultan för att bli klar med arbetet. Sen har vi tre föreläsningar och så måste vi sätta igång grupparbetet om proggen så snart som möjligt. Hoppas man kan få vara lite ledig i helgen så man kan hinna med att ta en titt inne i Kalmars IKEA med Köhnkarna.

Helgen i Göteborg var lyckad, mysig och häktisk. På tåget dit skulle jag såklart försöka läsa för att spendera de tre och en halv timmarna. Oturligt för oss klev det på ett stort gäng med studenter från Karlskrona i lila kårdräkter och med spritdunkar..fick läst en 15 sidor?

Väl framme i stan plockade pappa upp oss och vi for till Kungälv för att handla inför den stora middagen. Champagne och rödvin från systemet, lammfilé och getost från ICA. Det blev den dyraste handlingen någonsin för mej, tur att vi är sex personer som splittar den sen. Hem och börja dona. Sex personer som trängs i köket och två föräldrar som nöjt kollar på. Vi lyckades sammarbeta riktigt bra, middagen går till historien. Crostini med svamptapenad till förrätt serveras med egengjord blåbärschampagne. Lammfilé med kokta morötter, stekt portabella, getostkräm och ruccola. Efterätten som man knappt fick i sig på grund av mättnad var vit chokladmousse med blåbär. Den godaste middagen jag käkat på länge, jag sa nog "mmmm" ett par hundra gånger. Föräldrarna mina strålade. De tyckte de gjort den bästa dealen, middagen lagade nämligen vi barn med respektive för att päronen stått för kostnaden av en hyrbil under veckan i Frankrike tidigare i sommras. Alla var glada, ingen var lessen. Pappa var gladast då han fick ett elektriskt trumset av oss i födelsedagspresent. Det var han värd! Passar utmärkt i hans nyformade musikrum.


Dagen efter hade nog vi alla lite smått bakrus. Champagnen var god.. Detta fick man dock skaka av sig tidigt och sätta igång med förberedelser för kalas. Brorsan firade ju ocksåfödelsedag, 20 år! Det bakades bröd, gjordes omelett, förbereddes för våfflor och gjordes smoothies, brunchen var fixad. Kändes bra att träffa hela tjocka släkten på en helg sådär. Alltid lika trevligt och solen var så välkommen så innan den togs över av en väldig dimma. Brorsan fick ett presentkort på en musikaffär i stan och en hint i form av två plektrum av oss syskon, respektive och kussar. Var ute en sväng och kollade uppdateringar som hänt i byggden med. Min ena kusse har byggt en paddock och skaffat kattungar: Knut och Allvar... Knot & Serious (internskämt). Även min morbrors gamla hus har genomgått förändringar nu när det blivit sålt. Allt händer när man flyttat till andra sidan Sverige.


Söndagen var även den hyfsat tidig för att försöka läsa ikapp plugget. Metalduden och jag gled in mot stan efter det och shoppade lite nödvändiga saker till herrn. Skor med 20 % rabatt, catchiiiing, tack klubbkort. Underbara människor som Marie och Kage var i stan så vi passade på att ramla in i dom och snacka om hur livet tedde sig nuförtiden efter sisåhär en månad på var sitt håll. Sen var det dags för tre och en halv timme tåg hem igen, och fick jag läsa denna gången? En tjugo sidor iaf trots att det satt två fjortispar bakom oss där det ena paret bråkade och tjejen grät halva resan och det andra paret sa till dom att sluta för att dom betedde sig piiiiinsamt. Skönt att komma till Emmaboda, kolla gustavsson 3 tr, catcha upp i idol och sen däcka.

Sen kom dagen idag, dagen då jag somnade på tåget både på vägen upp till Hultsfred och på vägen hem. Fick inte så mycket vila i helgen, dags för att sova nu känner jag då.

RSS 2.0